Recept van Rineke Dijkinga: Afrikaanse pompoensoep
Ingrediënten
Ca. 1 kg pompoen
1 flinke ui
2 teentjes knoflook
Ca. 1 cm verse gember
1 mespunt gemalen chili (of cayenne peper)
4 kardemom zaden
1 theelepel kurkuma
500 ml water
400 ml kokosmelk
1,5 biologisch bouillonblokje
1 koffielepel kokosolie extra virgin
Bereiding
Ui fruiten, knoflook in plakjes gesneden erbij doen. Vervolgens de chili, de gepelde kardemomzaden (even kneuzen in een vijzel) en de kurkuma. Na ca 1 minuut de in stukken gesneden pompoen, het water, de kokosmelk en de gember en bouillon erbij doen. Beetgaar laten worden en pureren. Proef even of de soep goed op smaak is en voeg eventueel nog wat specerijen toe. Dan de kokosolie erdoor roeren. Heerlijk als voorafje, lunch soep of zomaar als tussendoortje.