75 gram pitloze, niet al te zoute, olijven in kleine ringen gesneden of anders 1 flinke rode ui
1 teen knoflook
1 eetlepel zeesla, zeepeterselie of een ander gedroogd zeewier
Verse kruiden naar keuze: rozemarijn, oregano, basilicum, bieslook, salie, dragon of wat je maar in huis hebt (anders 2 eetlepels Italiaanse kruiden)
2 eieren
Peper en zout uit de molen
Scheut olijfolie (walnoot, hennep- of olijfolie)
Bereiding
Meng alles, behalve de eieren, door de afgekoelde quinoa. Proef even en voeg eventueel nog iets van de bovenstaande ingrediënten toe. Voeg vervolgens de geklutste eieren toe. Verdeel het mengsel over 6-8 serveerringen en zet het ruim een half uur in een voorverwarmde oven op 150 graden. Laat ze iets afkoelen en sprenkel dan een lepeltje lekkere olie over de burger (walnoot-, hennep- of olijfolie). Het is ook heerlijk om ze te besmeren met een avocadomousse of met tapenade van zongedroogde tomaatjes.
Je kunt ook met andere ingrediënten deze burger maken (bijv. met doperwtjes of kleine stukjes artisjok. Gebruik liever wel steeds de zeewier in verband met het jodium-gehalte en de enorme mineralenrijkdom. Serveer de burgers lauwwarm met een lekkere salade of een groenteschotel. Maar ook als tussendoortje zijn ze natuurlijk prima!